24.10.2022.

12:33

Foto: Shutterstock

Magazin

LEPLJIVA svinjska REBARCA! Ručak za poželeti!

Sastojci: 

1,5 kg mesnatih svinjskih rebara
maslinovo ulje
ljuta papričica
tri glavice crvenog luka
dve kašike kečapa
dve kašike soja sosa
dve kašike meda
kašika sirćeta
četiri kašičice mešavine kineskih začina
so, biber

Informer

Lepljiva svinjska rebra

Priprema: 

Pomešati soja sos, med, kečap, mešavinu začina, sirće, so i biber, dodati iseckanu ljutu papričicu, sve dobro sjediniti, pa dobijenom smesom natrljati rebra. Ostaviti u frižider da se mariniraju preko noći. Sutradan rebra iseći na krupnije komade, staviti u podmazan pleh, naliti sa malo vode, poklopiti i peći u rerni na 160 stepeni oko četiri sata. Skloniti poklopac, pojačati rernu na 200 stepeni, pa peći dok meso ne porumeni. Poslužite uz pire od karfiola.  

Prijatno!