24.10.2022.

15:23

Foto: Shutterstock

Magazin

PILETINA u TEMPURI! Super hrskav ručak!

Sastojci: 

400 g pilećeg filea
čen belog luka
komadić đumbira
tri kašike soja sosa
veće jaje
45 g brašna
55 g kukuruznog skroba
75 ml vode ili kisele vode
700 ml ulja
so, biber

Informer

Na sličan način možete da pripremite i ribu

Priprema: 

Piletinu iseći na komade, pa staviti u činiju. Dodati potisnuti beli luk, rendani đumbir i soja-sos, promešati, pa ostaviti da se marinira u frižideru barem sat vremena. Pomešati brašno i skrob, pa postepeno dodavati vodu i mešati, da se dobije gusta smesa. Piletinu ocediti od viška marinade, začiniti, pa umakati u pripremljenu smesu i pržiti u dubokom ulju tri-četiri minuta, da meso dobije lepu boju. 

Prijatno!