24.10.2022.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

PILETINA sa PAPRIKOM i belim lukom! Večera OČAS posla!

Sastojci: 

dve kašike ulja
šest čenova belog luka
kašika rendanog đumbira
veza mladog luka
500 g pilećeg filea
glavica crnog luka
crvena, žuta i zelena paprika
šolja bistre pileće supe
dve kašičice šećera
dve kašičice skroba
kašika soja sosa
so, biber

Informer

Piletina sa paprikom i belim lukom

Priprema: 

U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati sitno isečen beli luk, mladi luk i đumbir, mešati minut-dva, pa dodati piletinu isečenu na trake. Posoliti, pobiberiti i pržiti uz mešanje dok meso ne promeni boju. Potom dodati iseckane paprike i pola šolje supe, pa mešati još par minuta. Preostalu supu pomešati sa šećerom, skrobom i soja sosom, te dodati u tiganj. Mešati još pet minuta, pa poslužiti uz pirinač.

Prijatno!