26.10.2022.

16:10

Foto: Shutterstock

Magazin

NAPRAVITE AROMATIČNO PEČENO PILE! Topiće vam se u ustima!

Kada budete želeli da impresionirate porodicu ili prijatelje, samo im spremite ovo aromatično pile i uživajte u komplimentima

SASTOJCI:

  • pile od 1,5 kg
  • pola šolje smeđeg šećera
  • četvrt šolje vinskog sirćeta
  • sok od limuna
  • tri kašičice senfa
  • kašičica belog luka u granulama
  • grančica ruzmarina
  • grančica majčine dušice
  • kašičica origana
  • maslinovo ulje
  • so, biber

PRIPREMA:

Pomešati sirće, šećer, sveže ceđeni sok limuna, senf, ulje, beli luk u granulama, ruzmarin, majčinu dušicu i origano. Pile dobro oprati i prosušiti kuhinjskim ubrusom, staviti na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga posoliti spolja i iznutra. Dobijenom marinadom preliti piletinu i staviti je u frižider da odstoji najmanje četiri sata. Peći u rerni na 200 stepeni oko sat vremena, odnosno dok piletina ne dobije lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO: