Foto: Shutterstock
Magazin
NAPRAVITE AROMATIČNO PEČENO PILE! Topiće vam se u ustima!
Kada budete želeli da impresionirate porodicu ili prijatelje, samo im spremite ovo aromatično pile i uživajte u komplimentima
SASTOJCI:
- pile od 1,5 kg
- pola šolje smeđeg šećera
- četvrt šolje vinskog sirćeta
- sok od limuna
- tri kašičice senfa
- kašičica belog luka u granulama
- grančica ruzmarina
- grančica majčine dušice
- kašičica origana
- maslinovo ulje
- so, biber
PRIPREMA:
Pomešati sirće, šećer, sveže ceđeni sok limuna, senf, ulje, beli luk u granulama, ruzmarin, majčinu dušicu i origano. Pile dobro oprati i prosušiti kuhinjskim ubrusom, staviti na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga posoliti spolja i iznutra. Dobijenom marinadom preliti piletinu i staviti je u frižider da odstoji najmanje četiri sata. Peći u rerni na 200 stepeni oko sat vremena, odnosno dok piletina ne dobije lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo.
BONUS VIDEO: