Magazin
MALI, NOĆNI GREH! Napravite domaću picu sa mocarelom, bosiljkom i kulenom!
Ukoliko ste jedni od onih koji ipak vole da "prezalogaje" u "sitne sate", ovaj recept za domaću picu će vam dobro doći:
SASTOJCI:
- 300 g brašna
- kesica suvog kvasca
- kašičica šećera
- kašičica soli
- kašika maslinovog ulja
- 200 ml mlake vode
- 300 g paradajz pelata
- 125 g mocarele
- četvrt šolje parmezana
- 130 g kulena
- sveži bosiljak, origano
PRIPREMA:
Kvasac razmutiti u mlakoj vodi s kašikom šećera i ostaviti da odstoji desetak minuta. Brašno i so pomešati u većoj posudi, dodati kvasac i maslinovo ulje, te zamesiti testo. Prebaciti na radnu površinu i mesiti još pet minuta. Vratiti u posudu, prekriti čistom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
Testo potom kratko premesiti, prebaciti u nauljen pleh, pa odozgo rasporediti usitnjeni paradajz pelat. Začiniti origanom. Preko toga staviti iscepkanu mocarelu i tanko sečeni kulen, preliti sa još malo maslinovog ulja, posuti parmezanom, te peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10-12 minuta. Začiniti svežim bosiljkom i odmah poslužiti.
BONUS VIDEO: