28.10.2022.

12:00

Foto:

Magazin

UKUSNA POSLASTICA! Čizkejk sa čokoladom, kikirikijem i karamelom

SASTOJCI:

300 g mlevenog keksa
četiri kašike maslaca
kašika kakao-praha
dve kašike meda
ZA FIL:
700 g maskarpone sira
šolja slatke pavlake
šolja šećera
kašičica skroba
tri veća jajeta
ekstrakt vanile
kašika soka od limuna
pola šolje karamel sosa
šolja kikirikija
100 g čokolade

Informer

Čizkejk

PRIPREMA:

Sjediniti keks, otopljeni maslac, kakao i med, te dobijenu smesu utisnuti u okrugli kalup.

Maskarpone umutiti sa slatkom pavlakom, šećerom, jajima, vanilom, skrobom i sokom od limuna. Preliti preko kore i peći u rerni na 170 stepeni oko 55 minuta.

U međuvremenu otopiti čokoladu na pari. Prohlađen čizkejk preliti sosom od karamele i čokoladom, posuti kikirikijem, ohladiti u poslužiti.