Magazin
RUČAK GOTOV ZA 10 MINUTA! Brancin sa roštilja se brzo sprema, a jede JOŠ BRŽE - caka je u preukusnom PRELIVU!
Ukusan i brz ručak možete napraviti ukoliko se odlučite da ovog ponedeljka odaberete ribu za svoju trpezu:
SASTOJCI:
- dva brancina
- 75 ml maslinovog ulja
- četiri čena belog luka
- kašika tucane paprike
- sok od pola limuna
- pola veze svežeg peršuna
- so, biber
PRIPREMA:
U tiganju na srednjoj temperaturi zagrejati ulje, pa kratko propržiti iseckan beli luk i tucanu papriku. Skloniti s vatre i umešati sok od limuna. Ribu oprati, očistiti, prosušiti, pa dobro posoliti spolja i iznutra. Zarezati je na više mesta oštrim nožem, pa preliti pripremljenim aromatičnim uljem. Ribu peći na roštilju ili u gril tiganju na jakoj vatri desetak minuta. Kad porumeni sa svih strana, skinuti s roštilja, preliti preostalim sokom od limuna, posuti iseckanim peršunom, pa poslužiti dok je toplo.
BONUS VIDEO: