31.10.2022.

07:52

Foto: Shutterstock

Magazin

RUČAK GOTOV ZA 10 MINUTA! Brancin sa roštilja se brzo sprema, a jede JOŠ BRŽE - caka je u preukusnom PRELIVU!

Ukusan i brz ručak možete napraviti ukoliko se odlučite da ovog ponedeljka odaberete ribu za svoju trpezu:

SASTOJCI:

  • dva brancina
  • 75 ml maslinovog ulja
  • četiri čena belog luka
  • kašika tucane paprike
  • sok od pola limuna
  • pola veze svežeg peršuna
  • so, biber

PRIPREMA:

U tiganju na srednjoj temperaturi zagrejati ulje, pa kratko propržiti iseckan beli luk i tucanu papriku. Skloniti s vatre i umešati sok od limuna. Ribu oprati, očistiti, prosušiti, pa dobro posoliti spolja i iznutra. Zarezati je na više mesta oštrim nožem, pa preliti pripremljenim aromatičnim uljem. Ribu peći na roštilju ili u gril tiganju na jakoj vatri desetak minuta. Kad porumeni sa svih strana, skinuti s roštilja, preliti preostalim sokom od limuna, posuti iseckanim peršunom, pa poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO: