Foto: Shutterstock
Magazin
PIJANI RIŽOTO sa PEČURKAMA! Ručak iz jedne posude!
Sastojci:
400 g pečuraka po izboru (najbolje mešanih)
kašika suvih vrganja
kašika suvih lisičarki
400 g pirinča okruglog zrna
150 ml belog vina
1 l-1,2 l pilećeg bujona (ili od povrća ili vode)
40 g parmezana
2 glavice crnog luka
par čena belog luka
malo maslinovog ulja
kockica putera
so, biber
suva majčina dušica
svež peršunov list
Informer
Priprema:
Sveže pečurke isecite na krupnije, suve prelijte sa 100-200 ml vrele vode i ostavite oko pola
sata da omekšaju. Prodinstajte crveni luk, dodajte pečurke, so, biber, majčinu dušicu i na jačoj vatri, često mešajući, dinstajte 15-ak minuta. Kada je ispari tečnost dodajte sam pirinač i stalno mešajte par minuta, smanjite vatri i dodajte suve pečurke i belo vino pa dinstajte dok vino ne ispari. Dodajte potom malo po malo bujona i uz stalno mešanje kuvanje na laganoj vatri oko 15-20 minuta. Pred kraj dodajte sitno seckani beli luk, kockicu putera i parmesan, a kada sklonite s vatre i svež peršun.
Prijatno!