31.10.2022.

14:46

Foto: Shutterstock

Magazin

PIJANI RIŽOTO sa PEČURKAMA! Ručak iz jedne posude!

Sastojci:

400 g pečuraka po izboru (najbolje mešanih)

kašika suvih vrganja

kašika suvih lisičarki

400 g pirinča okruglog zrna

150 ml belog vina

1 l-1,2 l pilećeg bujona (ili od povrća ili vode)

40 g parmezana

2 glavice crnog luka

par čena belog luka

malo maslinovog ulja

kockica putera

so, biber

suva majčina dušica

svež peršunov list

Informer

Tekst potpisa

Priprema:

Sveže pečurke isecite na krupnije, suve prelijte sa 100-200 ml vrele vode i ostavite oko pola
sata da omekšaju. Prodinstajte crveni luk, dodajte pečurke, so, biber, majčinu dušicu i na jačoj vatri, često mešajući, dinstajte 15-ak minuta. Kada je ispari tečnost dodajte sam pirinač i stalno mešajte par minuta, smanjite vatri i dodajte suve pečurke i belo vino pa dinstajte dok vino ne ispari. Dodajte potom malo po malo bujona i uz stalno mešanje kuvanje na laganoj vatri oko 15-20 minuta. Pred kraj dodajte sitno seckani beli luk, kockicu putera i parmesan, a kada sklonite s vatre i svež peršun.

Prijatno!