Magazin
ŠPANSKE PRŽENICE! Još kada dodate malo CIMETA, ukus će biti fantastičan
Sastojci:
500 g starog hleba
250 ml ulja
100 g šećera
80 ml šerija
četiri jajeta
600 ml mleka
štapić cimeta ili kašičica u prahu
korica pomorandže
korica limuna
med za posluživanje
Priprema:
Narendajte koricu limuna i pomorandže i kuvajte ih s mlekom, šećerom i cimetom. Kada počne da vri, pomerite posudu s vatre i sipajte šeri. Promešajte i pustite da se malo ohladi. Stari hleb isecite na kriške debljine oko 2,5 centimetara i stavite ih na pleh za pečenje.
Smesu s mlekom prelijte preko svake kriške i ostavite pet minuta da upiju, pa okrenite i prelijte drugu stranu, ali tako da sredina hleba bude mekana a da se kriška ne raspada. U tiganju ili dubljoj šerpi zagrejte ulje.
Umutite jaja, pa svaku krišku hleba umočite u jaja, otresite višak i stavite da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnobraon boju. Vadite na ubrus da se ocedi višak masnoće, a služite toplo sa medom.
bonus video: