Foto: bakina kuhinja
Magazin
VRHUNSKI SITNI KOLAČI ZA SLAVU! Smokva punjena ORASIMA - ukus koji se ne zaboravlja
Potrebno je:
250 gr šećera Informer
50 ml vode
150 gr ml. oraha
50 gr keksa
50 gr posnog margarina
1 štangla otopljene čokolade
200 gr smokava
100 gr oraha jezgro
malo mle. oraha za valjanje
Priprema:
Ušpinovati šećer sa vodom, pa dodati margarin i čokoladu, pa kad se istope dodati mlevene orahe i keks.
Dobro izmešati i ostaviti da se ohladi dva sata u frižideru. Na svakoj smokvi odseći peteljku i malo je zaseći i napuniti sa jezgrom oraha.
U dlan staviti kašiku oraha i u sredinu staviti smokvu i napraviti lopticu. Uvaljati po želji u mlevene orahe.
Ohladiti u frižideru par sati, pa seći oštrim nožem na polovinu ili četvrtinu. Fantastična poslastica koja je često na stolu kad je posna slava…
bonus video: