Magazin
CRVENI VELVET! Savršena torta, koja će vam MILOVATI NEPCE, a tražiće se parče više!
Kada želite nekoga da impresionirate, napravite ovaj crveni velvet.
SASTOJCI:
- 360 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašičica kakao-praha
- 125 g maslaca
- 400 g šećera
- 250 ml ulja
- četiri veća jajeta
- crvena boja za kolače
- 250 ml punomasnog mleka
ZA FIL:
- 450 g krem-sira
- 170 g maslaca
- 250 g šećera
- ekstrakt vanile
- voće po izboru
PRIPREMA:
Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli. U drugoj činiji mikserom umutiti maslac, dodati ulje, žumanca i mleko, sve dobro izmiksati, pa dodati i belanca prethodno ulupana u čvrst šam. Dodati smesu od brašna i sjediniti. Na kraju umešati crvenu boju za kolače, podeliti na četiri dela, pa peći četiri kore na 180 stepeni oko pola sata. U međuvremenu izmiksati krem-sir, maslac, šećer, vanilu i slatku pavlaku. Filovati kore, složiti tortu, pa ukrasiti voćem po izboru.
BONUS VIDEO: