Magazin
BRZI NOĆNI ZALOGAJ! Napravite špagete sa piletinom, paprikom i indijskim orasima!
Ukoliko vas je uhvatila glad, a ne znate šta biste napravili, ove špagete će vam dobro doći.
SASTOJCI:
- 400 g špageta
- 500 g pilećeg filea
- crvena, žuta i zelena paprika babura
- pola glavice crnog luka
- dva čena belog luka
- maslinovo ulje
- šaka indijskog oraha
- svež peršun
- malo parmezana
- so, biber, začini
PRIPREMA:
Špagete skuvati u slanoj ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. U tiganju zagrejati malo maslinovog ulja, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati sitno seckan beli luk, mešati pola minuta, te ubaciti piletinu i paprike isečene na manje komade. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, dodati kašiku-dve vode i dinstati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje dok povrće ne omekša i meso ne porumeni. Zatim dodati oceđene špagete i šolju vode u kojoj su se kuvale, te mešati još minut-dva. Skloniti sa vatre, posuti parmezanom, iseckanim peršunom i indijskim orasima, promešati i poslužiti.
BONUS VIDEO: