Magazin
PUNJENE PLJESKAVICE iz RERNE! Fenomenalan ručak na brzaka!
Sastojci:
0,5 kg mlevenog mesa ili gotovog mesa za pljeskavice
prstohvat soli
biber po ukusu
mlevena crvena paprika
malo sode bikarbone ili praška za pecivo
malo kisele vode
praška šunka ili druga vrsta šunke
kačkavalj u listovima
Priprema:
Ako pljeskavice pravite od mlevenog mesa, neka bude samleveno dva puta. Dobra je mešavina junetine i svinjetine. Začiniti, dodati malo sode bikarbone ili praška za pecivo i zamesiti s kiselom vodom. Meso podeliti na manje loptice. Lopticu razviti u pljeskavicu, pa na nju staviti malo šunke i listove kačkavalja. Odozgo staviti drugu razvijenu pljeskavicu pa ušuškati sa strane. Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Peći na 220 stepeni 40 minuta i poslužiti uz pomfrit ili pire krompir i zelenu salatu.
Prijatno!