Foto: Shutterstock
Magazin
ZAPEČENE NJOKE sa MLEVENIM mesom! Jelo za DUŠU!
Sastojci:
400 g njoki Informer
glavica crnog luka
čen belog luka
500 g mlevenog mesa
150 g rendane gaude
veza svežeg peršuna
400 g paradajz-pelata
dve šolje rendane gaude
so, biber, ulje
Priprema:
U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani beli luk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut. Ubaciti mleveno meso, posoliti i pobiberiti, te dinstati uz mešanje dok ne promeni boju. Potom dodati usitnjeni paradajz-pelat, smanjiti vatru i dinstati uz mešanje još 30 minuta. Umešati parmezan i skloniti sa vatre. Njoke kuvati u slanoj, ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu, pa ih ocediti i prebaciti u vatrostalnu činiju. Dodati meso i rendanu gaudu, začiniti peršunom, promešati i peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Posuti sa još malo gaude i odmah poslužiti.
Prijatno!