07.11.2022.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Da li ste probali POLPETE? Italijanska varijanta ĆUFTI u PARADAJZ SOSU!

Sastojci:

450 g mešanog mlevenog mesa

2 kriške hleba

malo mleka

jaje

so, malo bibera

veza peršuna

2 glavice manjeg crnog luka

maslinovo ulje

240 g soka od paradajza

2 čena belog luka

veza bosiljka

100 g parmezana

50 g smeđeg šećera

Informer

Polpete sa parmezanom

Priprema:

Pomešajte meso, hleb koji ste umočili u mleko i ocedili, so, biber, seckani peršun i proprženu glavicu luka. Oblikujte u polpete (loptice), kratko propržite u tiganju i ostavite sa strane. Propržite ostatak luka, dodajte beli luk, paradajz sok, smeđi šećer, so i biber. Kada sos provri, dodajte malo mleka, svež bosiljak i kratko prokuvajte. Sos sipajte u posudu za pečenje i stavite polpete. Na svaku stavite malo parmezana i pecite na 180 stepeni dok sir ne porumeni.

Prijatno!