Magazin
SLANE ĐAKONIJE! Mafini s ajvarom
Sastojci:
dva jajeta
1 dl ulja
2 dl mleka
šest kašika brašna
15 kašika kukuruznog brašna
pola kesice praška za pecivo
200 g mladog sira
1 dl mineralne vode
dve kašike ajvara
so
Priprema:
Belanca odvojte od žumanaca i umutite u čvrst sneg. Posebno sjedinite žumanca, ulje, mleko i mineralnu vodu. Dodajte prašak za pecivo, ajvar, pšenično i kukuruzno brašno, pa umutite mikserom.
Onda dodajte izmrvljeni mladi sir, malo soli po ukusu i polako promešajte. U pripremljenu smesu dodajte sneg od belanaca i promešajte varjačom.
Kalupe za mafine nauljite, pospite brašnom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok mafini ne porumene. Služite uz kiselo mleko.