Magazin
KOCKE SA MESOM! Fantastičan recept koji morate da probate
Sastojci:
250 gr. mlevenog mesa,
100 gr suve seckane slanine,
ulje, 1 glavica crnog luka,
4 čena belog luka,
1 k.k. aleve paprike,
biber, so, 100 gr barenog pirinča,
200 gr listova poparene blitve,
200 ml. jogurta,
200 gr pavlake,
3 jaja,
kačkavalj
Priprema:
Luk iseckati na sitno, pa propržiti na ulju, dodati seckanu slaninu i mleveno meso, soli, bibera, alevu papriku, može malo i peršunovog lista seckan beli luk ako imate.
Listove blitve dobro oprati odstraniti koren, pa preliti vrelom vodom da omeknu.
Dno đuveča malo pouljiti i poredati pola listova au sredinu staviti mleveno meso, pa pokriti ostatkom listova. Nožem ga poseći na kocke. U činiju razbiti i umutiti jaja dodati jogurt, pavlaku, pa preliti preko blitve i dobro protresti da siđe do dna. Odozgo narendati malo kačkavalja.
Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
BONUS VIDEO: