Foto: Shutterstock
Magazin
BOLJE NEGO U RESTORANU! Ljubitelji mesa neće moći da odole ovoj ROLOVANOJ TELEĆOJ PLEĆKI!
Kada poželite da iznenadite ukućane i oduševite ih vašim kulinarskim veštinama, rolovana teleća plećka će biti vaš kec iz rukava:
SASTOJCI:
- maslinovo ulje
- manja glavica crvenog luka
- veći čen belog luka
- šolja belog vina
- šolja bistre pileće supe
- 250 g šampinjona
- 80 g pečenice
- 120 g trapista
- majčina dušica
- 1,5 kg teleće plećke
- so, biber
PRIPREMA:
U većem tiganju propržiti iseckan crveni luk, dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Zatim ubaciti iseckane pečurke, so, biber i majčinu dušicu, te dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Teleću plećku oprati, prosušiti, nožem otvoriti "kao knjigu" i malo rastanjiti tučkom za meso. Posoliti i pobiberiti, odozgo rasporediti tanko sečenu pečenicu, rendani trapist i dinstane pečurke, pa sve dobro urolati i privezati mesarskim kanapom. Staviti u vatrostalnu činiju, preliti supom i belim vinom, peći u rerni na 220 stepeni 20 minuta, pa poklopiti, smanjiti na 170 stepeni i peći još 90 minuta.
BONUS VIDEO: