13.11.2022.

14:59

Foto: Shutterstock

Magazin

BOLJE NEGO U RESTORANU! Ljubitelji mesa neće moći da odole ovoj ROLOVANOJ TELEĆOJ PLEĆKI!

Kada poželite da iznenadite ukućane i oduševite ih vašim kulinarskim veštinama, rolovana teleća plećka će biti vaš kec iz rukava:

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • manja glavica crvenog luka
  • veći čen belog luka
  • šolja belog vina
  • šolja bistre pileće supe
  • 250 g šampinjona
  • 80 g pečenice
  • 120 g trapista
  • majčina dušica
  • 1,5 kg teleće plećke
  • so, biber

PRIPREMA:

U većem tiganju propržiti iseckan crveni luk, dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Zatim ubaciti iseckane pečurke, so, biber i majčinu dušicu, te dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Teleću plećku oprati, prosušiti, nožem otvoriti "kao knjigu" i malo rastanjiti tučkom za meso. Posoliti i pobiberiti, odozgo rasporediti tanko sečenu pečenicu, rendani trapist i dinstane pečurke, pa sve dobro urolati i privezati mesarskim kanapom. Staviti u vatrostalnu činiju, preliti supom i belim vinom, peći u rerni na 220 stepeni 20 minuta, pa poklopiti, smanjiti na 170 stepeni i peći još 90 minuta.

BONUS VIDEO: