Foto: Shutterstock
Magazin
PUNJENI PATLIDŽAN na TURSKI način! Pripremite preukusni KARNIJARIK!
Sastojci:
maslinovo ulje
crni luk, isečen na rebarca
2 zelene paprike, tanko isečene
200 g mlevene junetine
čen belog luka, naseckan
kašika ajvara
so i biber
mleveni kim
2 paradajza, iseckana na kockice
sveži peršun, grubo naseckan
Informer
Priprema:
Oljuštite patlidžan (ljuštilicom) na široke trake tako da svaka druga bude neoljuštena (po jednu traku na sve 4 strane) i potopite u slanoj vodi na pola sata, te ocedite. U međuvremenu propržite crni luk, papriku, dodajte mleveno meso i prodinstajte. Dodajte beli luk, ajvar, so, biber i kim. Dodajte paradajz i krčkajte još 5 minuta, pa dodajte peršun. Patlidžan ili možete da zapečete u rerni (20 minuta na 200 stepeni) ili propržite u dubokom ulju da omekša i dobije zlatnu boju. Kad se patlidžan ohladi, stavite ga u tepsiju i malim nožem zasecite po sredini. Otvorite ga kašikom i napunite filom. Zapecite sve na 170 stepeni 20 minuta.
Priprema!