13.11.2022.

16:09

Foto: Shutterstock

Magazin

PUNJENI PATLIDŽAN na TURSKI način! Pripremite preukusni KARNIJARIK!

Sastojci:

2 patlidžana

maslinovo ulje

crni luk, isečen na rebarca

2 zelene paprike, tanko isečene

200 g mlevene junetine

čen belog luka, naseckan

kašika ajvara

so i biber

mleveni kim

2 paradajza, iseckana na kockice

sveži peršun, grubo naseckan

Informer

Punjeni patlidžan na turski način

Priprema:

Oljuštite patlidžan (ljuštilicom) na široke trake tako da svaka druga bude neoljuštena (po jednu traku na sve 4 strane) i potopite u slanoj vodi na pola sata, te ocedite. U međuvremenu propržite crni luk, papriku, dodajte mleveno meso i prodinstajte. Dodajte beli luk, ajvar, so, biber i kim. Dodajte paradajz i krčkajte još 5 minuta, pa dodajte peršun. Patlidžan ili možete da zapečete u rerni (20 minuta na 200 stepeni) ili propržite u dubokom ulju da omekša i dobije zlatnu boju. Kad se patlidžan ohladi, stavite ga u tepsiju i malim nožem zasecite po sredini. Otvorite ga kašikom i napunite filom. Zapecite sve na 170 stepeni 20 minuta.

Priprema!