Magazin
FRANCUSKA SUPA od LUKA! Predjelo za prave GURMANE!
Sastojci:
šest većih glavica crnog luka
četiri kašike maslinovog ulja
dve kašike maslaca
kašičica šećera
dva čena belog luka
osam šolji bistre goveđe supe
pola šolje belog vina
majčina dušica
šolja i po rendanog tvrdog sira
osam kriški hleba
so, biber
Priprema:
Crni luk iseći na rebarca, pa pržiti u većoj šerpi na tri kašike ulja 20 minuta, uz često mešanje. Pojačati vatru, dodati preostalo ulje i maslac, te mešati 20 minuta. Posuti šećerom, posoliti i mešati još 20 minuta. Zatim dodati izgnječeni beli luk, pržiti minut, te preliti vinom. Kad alkohol ispari, sipati supu, začiniti po ukusu i krčkati pola sata. U međuvremenu prepeći hleb. Supu rasporediti u osam manjih posuda, u svaku staviti hleb, posuti sirom, pa kratko zapeći u rerni.
Prijatno!