14.11.2022.

17:00

Foto: Shutterstock

Magazin

SPORO PEČENA SLANINA! Specijalitet koji MORATE da probate!

Sastojci: 

dva kilograma sveže slanine (potrbušine) u komadu
veza mladog luka
dva čena belog luka
čili papričica
kašika smeđeg šećera
kašika mešavine kineskih začina
malo cimeta
malo muskatnog oraha
65 ml soka od limuna
kašika ulja
so, biber, origano

Informer

Sporo pečena slanina

Priprema: 

U blender staviti mladi luk isečen na komade, cele čenove belog luka, čili papričicu, šećer, kineske začine, cimet, muskatni orah, so, biber, origano i sok od limuna. Dobro izmiksati. Meso oprati i prosušiti ubrusom, stranu sa kožom oštrim nožem unakrsno zarezati, pa dobro natrljati pripremljenom začinskom smesom. Ostaviti u frižideru da se marinira preko noći. Sutradan prebaciti na pleh sa kožom nadole, prekriti folijom, te peći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 90 minuta. Skloniti foliju, okrenuti i peći još 60 minuta. Pojačati na 220 stepeni i peći još 25 minuta.

Prijatno!