Magazin
PECIVO SA BELIM LUKOM! Neodoljivo i ukusno
Sastojci:
500 g brašna
kašičica šećera
kesica kvasca u prahu
dve kašičice soli
350 ml tople vode
četiri kašike maslinovog ulja
100 g maslaca
šest čenova belog luka
so, peršun
30 g rendanog parmezana
Priprema:
Umutite brašno, kvasac, šećer i so uz postepeno dodavanje tople vode sa dve kašike maslinovog ulja. Premažite čistu posudu s preostalim maslinovim uljem, stavite umućeno testo, pokrijte ga krpom i ostavite da naraste.
Kada se udvostruči, prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i podelite na dva jednaka dela. Oba umotajte u prianjajuću foliju i sačekajte još petnaestak minuta.
Od svakog dela testa napravite po osam kuglica pa ih rastanjite u trake i zavežite u čvor. Ređajte čvoriće u pleh sa papirom za pečenje, pokrijte i ostavite da narastu još pola sata. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Otopite maslac, dodajte mu zgnječeni beli luk i kratko prepržite. Time premažite pečene čvoriće, posolite i pospite parmezanom i seckanim peršunom.