Autor: Informer.rs

15.11.2022.

17:05

Foto: Shutterstock

Magazin

PECIVO SA BELIM LUKOM! Neodoljivo i ukusno

Sastojci:

500 g brašna
kašičica šećera
kesica kvasca u prahu
dve kašičice soli
350 ml tople vode
četiri kašike maslinovog ulja
100 g maslaca
šest čenova belog luka
so, peršun
30 g rendanog parmezana

Informer

Beli luk

Priprema:

Umutite brašno, kvasac, šećer i so uz postepeno dodavanje tople vode sa dve kašike maslinovog ulja. Premažite čistu posudu s preostalim maslinovim uljem, stavite umućeno testo, pokrijte ga krpom i ostavite da naraste.

Kada se udvostruči, prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i podelite na dva jednaka dela. Oba umotajte u prianjajuću foliju i sačekajte još petnaestak minuta.

Od svakog dela testa napravite po osam kuglica pa ih rastanjite u trake i zavežite u čvor. Ređajte čvoriće u pleh sa papirom za pečenje, pokrijte i ostavite da narastu još pola sata. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Otopite maslac, dodajte mu zgnječeni beli luk i kratko prepržite. Time premažite pečene čvoriće, posolite i pospite parmezanom i seckanim peršunom.