Magazin
RIŽOTO SA BUNDEVOM I GORGONZOLOM! Lagani obrok koji će svakoga oduševiti!
Probajte ovaj neobični rižoto i sigurni smo da ćete ga uvek praviti baš na ovaj način:
SASTOJCI:
- 200 g pirinča
- manja glavica crnog luka
- četvrt šolje belog vina
- litar bistre pileće supe
- pola kašičice suve majčine dušice
- šolja i po iseckane bundeve
- 100 g gorgonzole
- 50 g semenki bundeve
- maslinovo ulje
- malo parmezana
- so, biber
PRIPREMA:
Bundevu isečenu na kockice preliti uljem, staviti u pleh, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati beli luk, mešati minut, pa ubaciti pirinač i pržiti uz mešanje još dva minuta. Preliti vinom, mešati dok ne ispari alkohol, te naliti sa malo supe i mešati dok tečnost ne ispari. Dodati bundevu, naliti sa još supe, mešati dok ne ispari, pa ponavljati postupak dok se pirinač ne skuva. Umešati gorgonzolu, parmezan i majčinu dušicu, posuti semenkama bundeve, začiniti i poslužiti dok je toplo.
BONUS VIDEO: