17.11.2022.

22:44

Foto: Shutterstock

Magazin

RIŽOTO SA BUNDEVOM I GORGONZOLOM! Lagani obrok koji će svakoga oduševiti!

Probajte ovaj neobični rižoto i sigurni smo da ćete ga uvek praviti baš na ovaj način:

SASTOJCI:

  • 200 g pirinča
  • manja glavica crnog luka
  • četvrt šolje belog vina
  • litar bistre pileće supe
  • pola kašičice suve majčine dušice
  • šolja i po iseckane bundeve
  • 100 g gorgonzole
  • 50 g semenki bundeve
  • maslinovo ulje
  • malo parmezana
  • so, biber

PRIPREMA:

Bundevu isečenu na kockice preliti uljem, staviti u pleh, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati beli luk, mešati minut, pa ubaciti pirinač i pržiti uz mešanje još dva minuta. Preliti vinom, mešati dok ne ispari alkohol, te naliti sa malo supe i mešati dok tečnost ne ispari. Dodati bundevu, naliti sa još supe, mešati dok ne ispari, pa ponavljati postupak dok se pirinač ne skuva. Umešati gorgonzolu, parmezan i majčinu dušicu, posuti semenkama bundeve, začiniti i poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO: