Magazin
STARINSKE OBLANDE KOJE ĆETE OBOŽAVATI! Vrhunska poslastica - malo košta, a lako se pravi
Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a mi smo odabrali recept koji će vas podsetiti na detinjstvo, baš kao što su naše bake pravile. Iako se prema ovom receptu nadev dugo kuva, posle toga jedini posao je rasporediti oblande i pustiti da odstoje.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora za oblandu
500 g šećera
1 kesica vanil šećera
120 g margarina
150 g mlevenih oraha
1l mleka
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin. Sve vreme mešajte. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe.
Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele. Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu.
Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi. Posle toga, kolač je spreman za sečenje i jelo.