Magazin
KARABATACI U BELOM VINU! Romantični zalogaj, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Ukoliko želite da napravite romantičnu večeru, jelo koje sadrži belo vino, nikako ne može da omane:
SASTOJCI:
- četiri pileća karabataka
- kašika ulja
- šolja vina
- četiri kašike maslaca
- dva-tri čena belog luka
- majčina dušica
- manji limun
- so, biber
PRIPREMA:
Karabatake oprati, prosušiti, posoliti i pobiberiti. U tiganju sa metalnom drškom zagrejati ulje, pa pržiti karabatake desetak minuta, da dobiju lepu boju sa svih strana. Izvaditi na tanjir i staviti sa strane, a u tiganj sipati belo vino, cele čenove belog luka i maslac. Mešati dva-tri minuta, dodati limun isečen na tanke kolutove i majčinu dušicu. Vratiti meso, pa prebaciti u rernu zagrejanu na 180 stepeni i peći još 15-20 minuta.
BONUS VIDEO: