20.11.2022.

11:26

Foto: Shutterstock

Magazin

KARABATACI SA KELJOM I PASULJEM! Domaćinski obrok zbog kojeg će vam krenuti voda na usta!

Ukoliko želite ručak koji će oduševiti sve ukućane, slobodno se odlučite za karabatke sa keljom i pasuljem - nećete pogrešiti.

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • šest pilećih karabataka
  • manja glavica kelja
  • šolja bistre pileće supe
  • 400 g belog pasulja iz konzerve
  • dve čili papričice
  • manja glavica crnog luka
  • malo peršuna
  • so, biber

PRIPREMA:

Meso oprati, prosušiti ubrusom, začiniti, pa kratko propržiti u tiganju na zagrejanom ulju, da porumeni sa svih strana. Piletinu izvaditi i staviti sa strane, a u tiganj ubaciti iseckan crni luk i mešati tri-četiri minuta. Vratiti meso, dodati iseckane listove kelja, zaliti supom, posoliti i pobiberiti, začiniti peršunom, pa krčkati uz povremeno mešanje 20 minuta. Umešati oceđen pasulj i iseckanu čili papričicu, dinstati još desetak minuta, pa poslužiti.

BONUS VIDEO: