Magazin
KARABATACI SA KELJOM I PASULJEM! Domaćinski obrok zbog kojeg će vam krenuti voda na usta!
Ukoliko želite ručak koji će oduševiti sve ukućane, slobodno se odlučite za karabatke sa keljom i pasuljem - nećete pogrešiti.
SASTOJCI:
- maslinovo ulje
- šest pilećih karabataka
- manja glavica kelja
- šolja bistre pileće supe
- 400 g belog pasulja iz konzerve
- dve čili papričice
- manja glavica crnog luka
- malo peršuna
- so, biber
PRIPREMA:
Meso oprati, prosušiti ubrusom, začiniti, pa kratko propržiti u tiganju na zagrejanom ulju, da porumeni sa svih strana. Piletinu izvaditi i staviti sa strane, a u tiganj ubaciti iseckan crni luk i mešati tri-četiri minuta. Vratiti meso, dodati iseckane listove kelja, zaliti supom, posoliti i pobiberiti, začiniti peršunom, pa krčkati uz povremeno mešanje 20 minuta. Umešati oceđen pasulj i iseckanu čili papričicu, dinstati još desetak minuta, pa poslužiti.
BONUS VIDEO: