Autor: Informer.rs

25.11.2022.

15:06

Foto: Printscreen You Tube Cranble TV

Magazin

SAVRŠENA JAFA TORTA! Recept iz bakine kuhinje - ovo svaka domaćica treba da zna da spremi

Jafa tortu možete praviti kada su neka slavlja, kao što su rođendani, slave, Nova godina, kada vam dolaze prijatelji ili kada jednostavno želite da obradujete ukućane ukusnim dezertom posle odličnog ručka.

A za ovu varijantu popularne poslastice nećete morati da uključujete rernu. Sprema se lako i brzo, a isto tako se i smaže.

Sastojci:

Keks korica:

300 g mlevenog keksa
100 g mlevenih oraha
150 g omekšalog margarina
50 – 100 g šećera u prahu ( zavisno koliko slatko volite )
200 ml soka od narandže

Informer

Jafa torta

Krem:

1 litar mleka
3 pudinga po 40 g od vanile
5 kašika kristal šećera
100 g margarina
50 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
300 g jafa keksa

Informer

 

Priprema:

Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka i umutiti da nema grudvica. Ostatak od litra staviti na vatru da provri. Zakuvati puding kada mleko provri pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, pa prekriti folijom dok se ne ohladi. Dok se puding hladi praviti koricu. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i orahe, a zatim uliti i sok.

Sve rukom izmesiti pa na tacni oblikovati koricu prečnika 26 centimetara ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa tako oblikovati. Korica je gusta pa može da se oblikuje i rukom.

Kada se puding ohladio, ulupati margarin sa šećerom u prahu, pa dodati u puding i sve zajedno umutiti. Umutiti slatku pavlaku čvrsto pa je dodati pudingu i opet umutiti.

Na koricu naneti pola krema, preko njega jafa keks koji smo provukli kroz sok. Utrošićete malo više od pola količine koju imate. Ostatak iseckati u ostatak fila i izmešati. Taj ostatak naneti preko jafa keksa i poravnati.

Dekorisati po želji i dobro ohladiti.