Magazin
ZDRAVO, BRZO, UKUSNO! Napravite taljatele od tikvica, sa maslinkama i kaprom!
Ukoliko želite da malo "odmorite" mesa, a opet pojedete nešto veoma ukusno, predlažemo vam da probate ove "taljatele" od tikvica:
SASTOJCI:
- maslinovo ulje
- 600 g tikvica
- čen belog luka
- šaka crnih maslinki
- dve kašike kapra
- malo svežeg peršuna
- čili papričica
- rendana kora manjeg limuna
- so, biber
PRIPREMA:
Tikvice dobro oprati, odstraniti im krajeve, pa pilerom seći na tanke trake. Staviti u adekvatnu posudu, dodati maslinke, kapar, iseckan peršun, sitno seckanu čili papričicu, izgnječeni beli luk, rendanu koru limuna, so, biber i maslinovo ulje, sve dobro promešati, te staviti u frižider da odstoji sat-dva. Poslužiti.
BONUS VIDEO: