Foto: Shutterstock
Magazin
ZA DORUČAK ILI KAO DODATAK GLAVNIM JELIMA! Uživajte u ovom savršenom NAMAZU OD PASULJA!
Ukoliko želite da napravite namaz koji će vam odlično ići kako za doručak, tako i uz neko meso, za ručak, ovaj od pasulja je pravi izbor za vas:
SASTOJCI:
- šolja i po belog pasulja
- dve kašike ulja
- dve kašike soka od limuna
- pola kašičice rendane kore limuna
- čen belog luka
- mlevena paprika
- so, biber
PRIPREMA:
Pasulj staviti u činiju, naliti vodom, pa ostaviti da prenoći. Sutradan ocediti, prebaciti u šerpu, dodati vode da ogrezne, te kuvati dok ne proključa. Opet ocediti, naliti novom vodom, pa kuvati dok pasulj ne omekša. Ocediti, prohladiti, staviti u blender, pa dodati sok i koru limuna, beli luk, so, biber, maslinovo ulje i dve kašike vode. Miksati dok se ne dobije ujednačena smesa. Prebaciti u činiju, posuti mlevenom paprikom, pa poslužiti.
BONUS VIDEO: