Magazin
TART od TIKVICA i KROMPIRA! Sjajna, lagana večera!
Sastojci:
2 jaja
700 g tikvica
500 g krompira
struk mladog belog luka
maslinovog ulje
1 dl mleka
peršun
mirođija
biber, so
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite na tanke kolutiće, posolite i poprskajte maslinovim uljem. Izmešajte i jednu polovinu složite u nauljenu posudu za pečenje. Isecite tanko tri manje tikvice, dodajte iseckan beli luk, mirođiju, so, biber i ulje. Izmešajte i izručite preko složenog krompira. Odozgo stavite preostali krompir i sve ubacite u zagrejanu rernu na oko 25 minuta. Umutite jaja, malo posolite, dodajte mleko i prelijte preko tikvica i krompira. Vratite u rernu i pecite dok tart ne dobije lepu, zlatastu boju. Gotovo jelo pospite sitno seckanim peršunom.
Prijatno!