27.11.2022.

19:23

Foto:

Magazin

TART od TIKVICA i KROMPIRA! Sjajna, lagana večera!

Sastojci:

2 jaja

700 g tikvica

500 g krompira

struk mladog belog luka

maslinovog ulje

1 dl mleka

peršun

mirođija

biber, so

Informer

Tart od tikvica i krompira

Priprema:

Oljuštite krompir, isecite na tanke kolutiće, posolite i poprskajte maslinovim uljem. Izmešajte i jednu polovinu složite u nauljenu posudu za pečenje. Isecite tanko tri manje tikvice, dodajte iseckan beli luk, mirođiju, so, biber i ulje. Izmešajte i izručite preko složenog krompira. Odozgo stavite preostali krompir i sve ubacite u zagrejanu rernu na oko 25 minuta. Umutite jaja, malo posolite, dodajte mleko i prelijte preko tikvica i krompira. Vratite u rernu i pecite dok tart ne dobije lepu, zlatastu boju. Gotovo jelo pospite sitno seckanim peršunom.

Prijatno!