28.11.2022.

14:33

Foto: Shutterstock

Magazin

RUČAK KOJI SE SAM SPREMA! Napravite klasični RATATUJ - u kuhinji ćete provesti samo nekoliko minuta!

Mnogi najviše vole one recepte koji su ukusni, ali koji ne zahtevaju dosta vremena u kuhinji. Upravo takav je i ovaj slasni, klasični ratatuj:

SASTOJCI:

  • pola glavice crnog luka
  • četiri čena belog luka
  • srednja šargarepa
  • 400 g paradajz-pelata
  • dve tikvice
  • plavi patlidžan
  • tri paradajza
  • so, biber, ulje

PRIPREMA:

Crni luk iseckati i propržiti u tiganju na malo ulja. Dodati izgnječeni beli luk i rendanu šargarepu, mešati još minut, pa ubaciti usitnjen pelat. Začiniti i krčkati 15 minuta. Smesu prebaciti u okruglu vatrostalnu činiju. Paradajz, patlidžan i tikvice iseći na kolutove i naizmenično slagati u činiju. Posoliti i pobiberiti, premazati uljem, poklopiti i peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta. Skloniti poklopac, peći još desetak minuta, pa poslužiti.

BONUS VIDEO: