Foto: Shutterstock
Magazin
RUČAK KOJI SE SAM SPREMA! Napravite klasični RATATUJ - u kuhinji ćete provesti samo nekoliko minuta!
Mnogi najviše vole one recepte koji su ukusni, ali koji ne zahtevaju dosta vremena u kuhinji. Upravo takav je i ovaj slasni, klasični ratatuj:
SASTOJCI:
- pola glavice crnog luka
- četiri čena belog luka
- srednja šargarepa
- 400 g paradajz-pelata
- dve tikvice
- plavi patlidžan
- tri paradajza
- so, biber, ulje
PRIPREMA:
Crni luk iseckati i propržiti u tiganju na malo ulja. Dodati izgnječeni beli luk i rendanu šargarepu, mešati još minut, pa ubaciti usitnjen pelat. Začiniti i krčkati 15 minuta. Smesu prebaciti u okruglu vatrostalnu činiju. Paradajz, patlidžan i tikvice iseći na kolutove i naizmenično slagati u činiju. Posoliti i pobiberiti, premazati uljem, poklopiti i peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta. Skloniti poklopac, peći još desetak minuta, pa poslužiti.
BONUS VIDEO: