28.11.2022.

17:45

Foto: Shutterstock

Magazin

DŽEMI LEJDI! Tako jednostavna, a tako dobra POSLASTICA!

Sastojci: 

60 g šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g džema od borovnica (ili neki drugi po vašem ukusu)
90 g oštrog brašna 
90 g glatkog brašna 
kašičica praška za pecivo 
kašičica sode bikarbone 
kašičica vanilin šećera 
45 g kakaoa
200 ml jogurta
40 ml mleka

Za glazuru: 

25 g putera
50 g čokolade
3 kašike slatke pavlake

Informer

Džemi lejdi

Priprema: 

Pomešajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem. Posebno pomešajte brašno, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao. U smesu od brašna dodajte smesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmešali s mlekom. Sve dobro promešajte i sipajte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm). Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 180 oko 40 minuta. Na laganoj vatri otopite puter, čokoladu i pavlaku, pa ovom glazurom prelijte još vruć kolač. Sačekajte da se ohladi i poslužite. 

Uživajte!