Magazin
DŽEMI LEJDI! Tako jednostavna, a tako dobra POSLASTICA!
Sastojci:
60 g šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g džema od borovnica (ili neki drugi po vašem ukusu)
90 g oštrog brašna
90 g glatkog brašna
kašičica praška za pecivo
kašičica sode bikarbone
kašičica vanilin šećera
45 g kakaoa
200 ml jogurta
40 ml mleka
Za glazuru:
25 g putera
50 g čokolade
3 kašike slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem. Posebno pomešajte brašno, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao. U smesu od brašna dodajte smesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmešali s mlekom. Sve dobro promešajte i sipajte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm). Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 180 oko 40 minuta. Na laganoj vatri otopite puter, čokoladu i pavlaku, pa ovom glazurom prelijte još vruć kolač. Sačekajte da se ohladi i poslužite.
Uživajte!