Foto: Shutterstock
Magazin
RIŽOTO SA BUNDEVOM! Ručak koji se lako sprema, a brzo jede
Sastojci:
400 g bundeve Informer
litar vode
glavica crnog luka
dva čena belog luka
300 g pirinča
dve kašike sitno iseckanog peršuna
100 g parmezana
so, biber
kašika maslaca
Priprema:
Oljuštite bundevu, isecite je na kocke, stavite u posudu za pečenje, posolite, pobiberite i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Za to vreme sitno iseckajte crni i beli luk, kratko prodinstajte, dodajte pirinač i pržite minut, pa dodajte malo vruće vode.
Kada pirinač upije vodu, opet malo nalijte, povremeno mešajući na umerenoj temperaturi. U kuvani rižoto dodajte ispečene kocke bundeve, maslac, sitno izrendani parmezan, peršun, biber i so po ukusu. Pažljivo promešajte i služite.
bonus video: