01.12.2022.

20:20

Foto: Shutterstock

Magazin

POHOVANI BROKOLI! Čak i oni koji inače NE VOLE ovo povrće, neće moći da odole ovom receptu - jedan sastojak daje poseban ŠMEK!

Iako brokoli mnogima nije omiljena namirnica, to ne znači da ne možete da je napravite na način koji će se svima dopasti.

Jedna namirnica koja čini da bilo koje jelo dobije bolji ukus, definitivno je parmazan. Upravo on je i kec iz rukava, kada je ovaj recept za pohovani brokoli u pitanju:

SASTOJCI:

  • glavica brokolija
  • tri jajeta
  • tri kašike parmezana
  • kašika prezli
  • dve kašike brašna
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • so, biber, ulje

PRIPREMA:

Brokoli oprati, iseći na cvetove i kuvati dva-tri minuta u ključaloj vodi. Zatim ga ocediti i malo prohladiti. U adekvatnoj posudi umutiti jaja, dodati brašno, prezle i parmezan, pa posoliti, pobiberiti, začiniti belim lukom u prahu i začinima po izboru. Cvetove brokolija uvaljati u pripremljenu smesu, pa pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju lepu boju. Ocediti od viška ulja i odmah poslužiti.

BONUS VIDEO: