Foto: Shutterstock
Magazin
PRAVIĆETE SE VAŽNI, A NIKO NEĆE ZNATI KAKO SE LAKO PRAVI! Rolat od mesa i pečuraka će oduševiti sve!
Ukoliko ste se pitali šta danas da pravite za ručak, rolat od mesa i pečuraka je pravi izbor.
SASTOJCI:
- 600 g mlevenog mešanog mesa
- 200 g šampinjona
- srednja glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- kašika ulja
- četiri kašike kečapa
- 60 g prezli
- 80 ml mleka
- dva jajeta
- so, biber, peršun
PRIPREMA:
Pečurke iseckati što sitnije. U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk, pa dodati beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti usitnjene pečurke, posoliti i pobiberiti, te dinstati desetak minuta, da ispari tečnost koju pečurke puste. Zatim umešati kečap i začine, te prebaciti u činiju. Pomešati prezle i mleko, dodati u činiju sa pečurkama, pa ubaciti jaja i mleveno meso. Još malo posoliti, pobiberiti i začiniti peršunom, pa sve dobro sjediniti. Prebaciti u podmazan pleh, formirati veknu, pa peći u rerni na 170 stepeni 50-60 minuta.
BONUS VIDEO: