Magazin
Dvostruko ČOKOLADNO ZADOVOLJSTVO bez brašna i sa samo 5 SASTOJAKA!
Sastojci:
145 g putera
300 g kvalitetne tamne čokolade, plus malo mlečne za ukrašavanje
5 velikih jaja
40 grama kakaa, plus još malo za posipanje
150 g šećera
prstohvat soli
šaka suvog grožđa, potopljenog u vodi ili rumu
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Pripremite kalup za tortu obima 23 cm i namastite ga i pospite dno i strane kalupa kakaom. Rastopite čokoladu i puter na pari, promešajte i ostavite sa strane. Odvojite belanca od žumanca i umutite belanca u čvrst sneg dodajući im kašiku po kašiku šećera. Žumanca dodajte smesi od čokolade i putera, umutite, pa dodajte kakao. Dodajte prstohvat soli i jednu četvrtinu belanaca i promešajte nežno gumenom špatulom. Zatim dodajte ostatak belanaca i takođe promešajte. Pecite tortu 30-35 minuta ili dok čačkalica iz sredine smese ne izađe čista. Tortu ukrasite kakaom, rendanom mlečnom čokoladom i suvim grožđem.
Uživajte!