Foto: Foto: Shutterstock
Magazin
RIŽOTO SA PILETINOM I PEČURKAMA! Bolji nego iz RESTORANA!
Sastojci:
1 šolja (od 250 ml) pirinča Informer
2 filea pilećeg belog mesa
1 šolja graška (zaleđenog)
2 srednje šargarepe
1 srednja glavica crnog luka
1 crvena paprika
začini: so i biber po ukusu
pečurke
Priprema:
U dubljem tiganju izdinstajte sitno iseckan crni luk, šargarepu i papriku, dok ne omekšaju (oko 5 minuta). Pileće meso isecite na kocke i ubacite u tiganj da se dinsta sa povrćem, na tihoj vatri, dodajte iseckane pečurke i sve to mešajte oko 5 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.
Dodajte pirinač i šolju i po vode, mešajte dok ne provri. Kada provri, smanjite vatru, ubacite grašak i poklopite pa ostavite da se kuva, oko 15 minuta dok pirinač ne upije vodu i ne skuva se. Uživajte u rižotu!
BONUS VIDEO: