Autor: Informer.rs

09.12.2022.

16:08

Foto: Printscreen You Tube/DomaćiKuhar

Magazin

POSNE URMAŠICE! Poslastica zbog KOJE će vam krenuti VODA NA USTA!

Sastojci:

2 čaše (od 2 dl) ulja
1 čaša vode
700 grama glatkog brašna
1 prašak za pecivo

Sirup:

2 čaše (od 2 dl) šećera
1,5 čaša vode
2 kriške limuna

Informer

Urmašice

Priprema:

U posudu staviti ulje i vodu. Staviti na vatru da proključa, pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.

Testo prohladiti, praviti urmašice i peći na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kada se ispeku, tople preliti toplim sirupom.

Sirup: Šećer, vodu i kriške limuna, staviti da proključaju i to kada provri neka se kuva još 3 minuta.