10.12.2022.

12:56

Foto: Shutterstock

Magazin

SUPICA KAO BAKINA! Napravite i domaće GRIZ KNEDLE i uživajte u toplom zalogaju!

Nema ništa lepše od domaće supice, još kada je napravite sa griz knedlama, sigurno će se tražiti tanjir više:

Potrebno je:

  • 3 pune supene kašike pšeničnog griza
  • 1 jaje
  • 2-3 kašike ulja ili masti
  • 1 kafena kašika miksa začina
  • 2 iseckane šargarepe
  • 1 pileća kocka za supu
  • so, biber, peršun
  • 1l vode

Stavite 1 litar vode da se kuva i ubacite jednu kockicu za supu u vodu. Iseckane šargarepe dodajte u vodu, pa ostavite sve da se kuva oko 15 minuta.

Uzmite jaje, umutite prvo belance, zatim dodajte žumance, kašičicu miksa začina, 3 kašike pšeničnog griza i 3 kašike ulja, sipajte u činiju i ručno umutite. Ukoliko mislite da je retko, dodajte još 2 kašike griza.

Nakon što ste sve umutili, uzmite jednu kašičicu i stavite u šerpu gde vam je provrila voda za supu, da se malo ugreje, pa potom zahvatite smesu (da ne bude prevelika) i stavljajte u vodu - tako vam se neće lepiti griz za kašičicu.

Kuvajte još 10-15 minuta i na kraju dodajte peršun, biber i so.

BONUS VIDEO: