Foto: Shutterstock
Magazin
SUPICA KAO BAKINA! Napravite i domaće GRIZ KNEDLE i uživajte u toplom zalogaju!
Nema ništa lepše od domaće supice, još kada je napravite sa griz knedlama, sigurno će se tražiti tanjir više:
Potrebno je:
- 3 pune supene kašike pšeničnog griza
- 1 jaje
- 2-3 kašike ulja ili masti
- 1 kafena kašika miksa začina
- 2 iseckane šargarepe
- 1 pileća kocka za supu
- so, biber, peršun
- 1l vode
Stavite 1 litar vode da se kuva i ubacite jednu kockicu za supu u vodu. Iseckane šargarepe dodajte u vodu, pa ostavite sve da se kuva oko 15 minuta.
Uzmite jaje, umutite prvo belance, zatim dodajte žumance, kašičicu miksa začina, 3 kašike pšeničnog griza i 3 kašike ulja, sipajte u činiju i ručno umutite. Ukoliko mislite da je retko, dodajte još 2 kašike griza.
Nakon što ste sve umutili, uzmite jednu kašičicu i stavite u šerpu gde vam je provrila voda za supu, da se malo ugreje, pa potom zahvatite smesu (da ne bude prevelika) i stavljajte u vodu - tako vam se neće lepiti griz za kašičicu.
Kuvajte još 10-15 minuta i na kraju dodajte peršun, biber i so.
BONUS VIDEO: