Magazin
DOMAĆI PUDING OD BANANA KOJI SE TOPI U USTIMA! Gosti će sigurno tražiti REPETE!
Kada vam se najave gosti, a ne znate šta biste mogli brzo da im spremite, imajte ovaj recept za puding pri ruci:
SASTOJCI:
- šolja i četvrt bademovog mleka
- tri kašičice kukuruznog skroba
- tri banane
- pola kašičice ekstrakta vanile
- malo cimeta
PRIPREMA:
Banane oguliti, staviti u blender i izmiksati u pire. Skrob razmutiti u četvrt šolje mleka. U šerpi sipati ostatak bademovog mleka, dodati pire od banana, te kuvati na umerenoj vatri dok ne počne da vri. Skloniti sa ringle, dodati mleko sa razmućenim skrobom i vanilu, sve dobro sjediniti, pa vratiti na vatru i mešati dok ne počne da se zgušnjava. Sipati u čaše i staviti u frižider da se ohladi i stegne. Posuti sa malo cimeta, ukrasiti kolutovima banana i poslužiti.
BONUS VIDEO: