Autor: Informer.rs

14.12.2022.

13:37

Foto: Shutterstock

Magazin

ČORBA OD LEBLEBIJA! Vitaminski obrok koji je neophodan u hladnim danima

Sastojci:

600 g leblebija
2 l bistre supe (četiri kocke)
tri šargarepe
glavica crnog luka
150 g pasiranog paradajza
celer
praziluk
lovorov list
ruzmarin
maslinovo ulje
so, biber

Informer

Čorba

Priprema:

Potopite leblebije u vodu sa malo sode bikarbone i neka stoje preko noći. Iscedite ih i dobro isperite. U veliku šerpu na maslinovom ulju prodinstajte sitno seckani celer, šargarepu i luk.

Kad ovo povrće omekša, dodajte sitno seckani beli deo od dva praziluka i nastavite sa dinstanjem, pa umešajte proceđene leblebije i lovorov list, po ukusu.

Neka se kratko sastojci sjedine na vatri, pa nalijte sa dva litra bistre supe koju ćete napraviti pomoću gotovih kockica za supu.

Sipajte i pasirani paradajz, poklopite, pa smanjite temperaturu i kuvajte oko dva sata, uz dodavanje supe ako zatreba. Izvadite lovor i služite.