Magazin
POSNE BAJADERE! Kolači bez kojih je SLAVSKA TRPEZA nezamisliva
Sastojci:
400 g šećera
12 kašika vode
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog posnog keksa
125 g biljnog margarina
tri kašike kakao-praha
Za glazuru:
100 g čokolade
tri kašike ulja
Priprema:
Šećer stavite u dublju šerpu i prelijte ga vodom. Ostavite da ključa oko pet minuta dok se ne rastopi, pa dodajte mlevene orahe i keks.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, pa sklonite sa šporeta. U smesu dodajte margarin i sve dobro promešajte. Masu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao. U pleh izlijte prvo tamnu smesu, pa preko svetlu i poravnajte.
U šerpicu stavite čokoladu i ulje, pa otopite na pari. Prelijte preko bajadere i ostavite u frižider da se ohladi. Kolač isecite na štanglice ili kockice, pa poslužite.