Autor: Informer.rs

17.12.2022.

11:09

Foto: bakina kuhinja

Magazin

POSNE BAJADERE! Kolači bez kojih je SLAVSKA TRPEZA nezamisliva

Sastojci:

400 g šećera
12 kašika vode
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog posnog keksa
125 g biljnog margarina
tri kašike kakao-praha

Za glazuru:

100 g čokolade
tri kašike ulja

Informer

Bajadere

Priprema:

Šećer stavite u dublju šerpu i prelijte ga vodom. Ostavite da ključa oko pet minuta dok se ne rastopi, pa dodajte mlevene orahe i keks.

Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, pa sklonite sa šporeta. U smesu dodajte margarin i sve dobro promešajte. Masu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao. U pleh izlijte prvo tamnu smesu, pa preko svetlu i poravnajte.

U šerpicu stavite čokoladu i ulje, pa otopite na pari. Prelijte preko bajadere i ostavite u frižider da se ohladi. Kolač isecite na štanglice ili kockice, pa poslužite.