18.12.2022.

15:05

Foto: Shutterstock

Magazin

FILETI sa POSNIM krompir-PIREOM! Brzi obrok za celu porodicu!

Sastojci: 

800 g fileta ribe po želji
maslinovo ulje
malo peršuna, limun
dva čena belog luka
osam srednjih krompira
četiri kašike margarina
malo sojinog mleka
so, biber

Informer

Fileti sa posnim krompir-pireom

Priprema: 

Pomešati sitno seckan beli luk i peršun, maslinovo ulje i sok od limuna. Filete ribe posoliti i pobiberiti, premazati pripremljenom smesom, staviti u pleh obložen papirom za pečenje, te peći u rerni na 180 stepeni 20 minuta. U međuvremenu krompir oguliti, iseći na komade, staviti u šerpu, naliti vodom, posoliti i kuvati dok ne omekšaju. Potom ih ocediti, dodati margarin i mleko, pa izmiksati u pire. Poslužiti uz filete i salatu po izboru.

Prijatno!