Magazin
Da se zasladite! POSNA PESAK TORTA koja se NE PEČE!
Sastojci:
litar i po kokosovog mleka
šest kesica pudinga od vanile
500 g šećera
dva margarina
tri kesice vanilin-šećera
300 g posnog mlevenog keksa
300 g kokosovog brašna
300 g mlevenih oraha
80 g čokolade za kuvanje
kašika ulja
Priprema:
Litar kokosovog mleka sipati u veći lonac i staviti da se kuva. U preostalom mleku razmutiti puding i šećer, dodati u šerpu i kuvati uz neprekidno mešanje dok smesa ne počne da se zgušnjava. Skloniti sa vatre, odmah ubaciti margarin, te mešati dok se ne istopi.
Dobijenu smesu podeliti na tri dela i malo prohladiti. U prvi deo dodati kesicu vanilin-šećera i mleveni keks i dobro umutiti. U drugi deo umešati kesicu vanilin-šećera i kokosovo brašno. U treći deo ubaciti preostali vanilin-šećer i mlevene orahe, te sve dobro izmiksati.
U okrugli kalup za torte izliti najpre smesu od keksa, pa od kokosa i na kraju od oraha. Čokoladu otopiti na pari s kašikom ulja, dobijenom glazurom preliti tortu, pa staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Uživajte!