Magazin
STARINSKE VANILICE KOJE ĆETE OBOŽAVATI! Recept iz BAKINE kuhinje!
Ovaj starinski, originalni recept otkriće vam tu malu slatku tajnu – način da se vanilice istope u ustima, a da za njima ne ostane ukus prepečenog testa.
Sastojci:
250gr masla ili 200g masti
4 kašike šećera
1 žumance i jedno celo jaje
sok i rendana kora limuna
500g brašna (ili 100g mlevenih oraha i 400g brašna)
Priprema:
Maslo ili mast penasto umutiti, a zatim dodati žumance i jedno celo jaje, sok i rendanu koru limuna. Sad usuti brašno i šećer, zamesiti testo i ostaviti malo da se odmori.
Potom razvući na pobrašnjenoj dasci koru debljine oko pola do jednog centimetra, pa vaditi modlom male pogačice. Redjati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 15-20 minuta, paziti da ostanu bele.
Pečene vanilice premazati pekmezom i sastavljati dve po dve, pa uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom.