Magazin
NAJSOČNIJA ŠTRUDLA SA ORASIMA! Nećete moći da joj ODOLITE!
Sastojci:
Za testo:
Pola kocke kvasca
300 ml toplog mleka
100 grama šećera
600 grama glatkog brašna
100 grama svinjske masti
1 jaje
Fil od oraha:
200 grama mlevenih oraha
100 ml vrućeg mleka
50 g šećera
1 kašičica ruma
Priprema:
U mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 minuta da se zapeni. Dodajte ga u brašno pomešano s ostalim sastojcima i zamesite testo. Podelite testo na 4 loptice pa ih pokrijte čistom kuhinjskom krpom da se diže dok pravite fil.
Svaku lopticu testa razvaljajte u pravougaoni oblik pola centimetra debljine. Premažite filom, pa testo zarolajte u oblik štrudle. Stavite gotove štrudle na pleh obložen pek papirom. Napravite malo razmak između jer će porasti tokom pečenja. Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu oko sat vremena pre pečenja. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.