Autor: Informer.rs

01.01.2023.

12:11

Foto:

Magazin

LAZANJE KOJE MORATE DA PROBATE! Tajna je u ovom sastojku

Sastojci:

devet listova lazanja
glavica crnog luka
150 g soje u ljuspicama
dve šolje sosa od paradajza
dva čena belog luka
dve kašike brašna
500 ml bistre supe od povrća (kocka)
200 g biljnog kačkavalja
biber, so
origano, ulje

Informer

Lazanje

Priprema:

Obarite listove lazanje u slanoj vreloj vodi s malo ulja. Ljuspice soje prelijte kipućom vodom i ostavite da omekšaju.

Propržite sitno iseckan crni i beli luk na ulju i dodajte oceđene sojine ljuspice. Kad se dobro uprži, nalijte sos od paradajza i dodajte origano i nastavite dinstanje dok se smesa ne zgusne. Za bešamel, propržite brašno na ulju i uz mešanje polako sipajte supu od povrća. Kad se zgusne, posolite i pobiberite.

U podmazan pleh prvo stavite tri lista lazanje, prelijte sosom, zatim bešamelom, pa stavite jedan list lazanje. Postupak ponovite tri puta. Poslednju koru prelijte ostatkom bešamela i paradajz-sosa. Po vrhu pospite izmrvljeni biljni kačkavalj. Pokrijte folijom i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.