Autor: Informer.rs

13.01.2023.

14:55

Foto:

Magazin

OVO JE NAJBOLJI PARADAJZ SOS! Italijanska kuvarica otkrila tajnu

Zbog brzog tempa modernog načina života sve veći broj ljudi se odlučuje za kupovinu sosova u tegli. Prema mišljenju italijanske kuvarice Marčela Hazan, dobar sos možete napraviti sami i to po manjoj ceni, prenosi Mirror.

Informer

Marčela je rođena 1924. godine u gradu Čezenatiko. U Njujorku je otvorila školu za kuvanje i napisala veliki broj recepata. U 'Essentials of Classic Italian Cooking' preporučila je da se paradajz sos pravi od samo tri sastojka: konzerviranog paradajza, luka i putera.

Ovaj recept je objavila 1992. godine i dalje ga koriste mnogi cenjeni kuvari širom sveta. Dakle, pola glavice luka stavite u šerpu sa puterom i paradajzom i kuvajte 45 minuta. Magazin Delish je ovaj paradajz sos proglasio najboljim sosom koji možete napraviti kod kuće.

Naravno, ovo je u potpunosti subjektivno mišljenje, ali je bitno navesti da su Italijani poznati po jednostavnom kuvanju. Fokus je na sosovima, a paradajz sos je u Italiji najpopularniji. Kuvarica Marcella je preminula 2013. godine, ali će veliki broj ljubitelja hrane sigurno nastaviti da priprema njene recepte.