Magazin
VAFLI od PARMEZANA sa SLANINOM i JAJIMA! Za savršen početak dana!
Sasojci:
500 g brašna
prašak za pecivo
šolja ulja
šolja mleka
tri jajeta
100 g parmezana
so, biber
Još potrebno:
četiri jajeta
120 g pančete
Priprema:
Mikserom u većoj posudi umutiti jaja, ulje i mleko, pa postepeno dodavati brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju umešati parmezan, sve dobro sjediniti, te od odbijene smese ispeći vafle u aparatu. U međuvremenu tanko sečenu pančetu rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje, pa peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni i ne postane hrskava. Jaja ispržiti "na oko" u tiganju na malo ulja.
Vafle prebaciti na tanjir za serviranje, odozgo rasporediti jaja i slaninu, posoliti i pobiberiti po ukusu, te poslužiti dok je toplo.
Prijatno!