15.01.2023.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

ČIKAGO STAJL PICA! Zdrava doza hedonizma!

Sastojci: 

tri četvrtine šolje tople vode
kašičica suvog kvasca
četvrt šolje kukuruznog brašna
šolja i po običnog brašna
dve kašike ulja
kašičica šećera
300 g mocarele
400 g svežih kobasica
pola šolje parmezana
dve šolje paradajz sosa

Informer

Čikago stajl pica

Priprema: 

Kvasac rastvoriti u vodi i ostaviti da nadođe. Pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa malo soli, dodati kvasac i ulje, pa zamesiti testo i ostaviti na toplom da nadođe. U međuvremenu meso kobasica izvaditi iz omotača i propržiti u tiganju na malo ulja. Testo prebaciti u podmazan pleh, odozgo rasporediti sos, mocarelu, kobasicu i parmezan, te peći u rerni na 220 stepeni 20 minuta.

Prijatno!